За Земята Лого

Новини

13.09.2017 / Глобализация и развитие

Конференция "СЕТА: Сделка за гражданите или за едрия бизнес"

19.09.2017, хотел Хемус, зала Преслав


Търговското споразумение между ЕС и Канада (познато като СЕТА/ВИТС) беше подписано на ниво ЕС без никакъв дебат в България. Сега предстои страната ни да реши, дали да го ратифицира или не. Затова е изключително важно да се чуят и основателни аргументирани критики към него, което е целта на тази конференция.

За нея сме поканили и авторитетни експерти от чужбина, които ще ни разкажат за основните проблеми на СЕТА. Ще бъдат разгледани проблемите, свързани със защита на инвестициите в СЕТА и по-специално на арбитражната система ICS/ISDS, отрицателното отражение на споразумението в областта на екологията и устойчивото развитие, както и възможните негативни социални и икономически ефекти.
 

Тези теми ще бъдат представени от нашите лектори:

Opens external link in new windowПроф. Гюс Ван Хартен (Gus Van Harten), Канада, преподавател в York University/Osgoode School of Law по административно и международно инвестиционно право, бивш преподавател в юридическия факултет на London School of Economics. Гюс Ван Хартен е и един от водещите световни експерти по инвестиционни арбитражи, по която тема е публикувал редица изследвания. 

Opens external link in new windowПроф. Лорънс Анкерсмит, Великобритания, експерт по Европейско право, преподавател в Brussels School of International Studies of the University of Kent по право на ЕС в областта на международните отношения, адвокат към правната неправителствена организация ClientEarth и редактор в един от най-авторитетните блогове, специализирани в европейско право European Law Blog.

Чавдар Найденов, социолог и член на Солидарна България.

Ивайло Попов, юрист и експерт в областта на търговските споразумения към Екологично сдружение За Земята.

Модератор: Борислав Сандов

Initiates file downloadПрограма на конференцията

Конференция "СЕТА: Сделка за гражданите или за едрия бизнес" се осъществява с подкрепата на проект Училище за устойчиво развитие и активизъм, който реализираме с финансовата помощ на Европейския съюз. Съдържанието на това събитие и на представените в него материали не отразяват позицията на Европейския съюз. Европейският съюз не носи отговорност за предоставената информация по време на събитието.


 
© 2003-2018  zazemiata.org